Sieć restauracji gruzińskich, które zyskały rozpoznawalność dzięki autentycznej kuchni gruzińskiej i wyjątkowej gościnności – Chmeli Suneli. Na stołach królują klasyki: chaczapuri w kilku wariantach, ręcznie lepione chinkali, soczyste szaszłyki i aromatyczny lyulya kebab. W menu nie brakuje też tradycyjnych dań w glinianych naczyniach ketsi, które serwowane są prosto z pieca. Na smakoszy czekają również mniej znane specjały, takie jak tskhare, ojakhuri, chikhirtma, a także kolorowe przystawki phali i badrijani. Każde z dań przygotowywane jest z dbałością o detale i w oparciu o oryginalne receptury.
Wizyta w lokalu spod szyldu Chmeli Suneli gwarantuje nie tylko pyszne jedzenie, ale pełne doświadczenie gruzińskiej gościnności. Gości wita się tu jak w domu – z winem, uśmiechem i troską o dobry nastrój. W karcie napojów znajdziesz szeroki wybór gruzińskich win, rzemieślnicze piwa, domowe lemoniady i tradycyjną chachę. Atmosfera w każdym z lokali sprzyja wspólnemu biesiadowaniu. Niezależnie od tego, czy chodzi o rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi czy kolację tylko we dwoje. W ciągu kilku lat działalności Chmeli Suneli zbudowało silną pozycję w Warszawie, oferując kuchnię, która nie jest stylizowana na gruzińską tylko stanowi jej prawdziwą esencję.