Кулинарный мастер-класс предназначен для всех, кто заботится о здоровье и питании.
Dieta i suplementy, styl życia oraz aktywność fizyczna to coraz częściej podejmowane tematy w codziennych rozmowach. Telewizja i radio oferują wiele programów tematycznych, co druga reklama jest o suplementach diety.
W dzisiejszym internecie można znaleźć wiele informacji na temat diety i zdrowia. Zewsząd zalewają nas różne treści, które są nam najbliższe i dotyczą naszego życia codziennego. Jest to bardzo pozytywne zjawisko, ponieważ mamy łatwy dostęp do ważnych dla nas wiadomości, możemy szybko znaleźć odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Problem pojawia się wtedy, kiedy znalezione przez nas informacje wzajemnie się wykluczają. Osobie, która nie ma wykształcenia medycznego trudno jest odróżnić fakty od mitów. Można tu przytoczyć wiele przykładów. Od dawna toczy się spór – masło czy margaryna? Czy mleko jest zdrowe dla dorosłych ludzi? Czy jaja są zdrowe i ile można ich spożywać? Czy trzeba suplementować witaminę D cały rok? Czy powinniśmy jeść ryby? Wcale nie jest dla mnie zaskakujące, że osoby, które nie są medykami, mają problem z wybraniem prawidłowych odpowiedzi. Na warsztatach dietetyczka rozwieje wszelkie wątpliwości.
Ведущий:
Марлена Свидерская - диетолог и психодиетолог. Выпускница факультета питания человека и потребительских наук Варшавского университета наук о жизни (SGGW) в Варшаве и Университета гуманитарных и социальных наук SWPS в Варшаве.
































