Żywe octy – różnorodność smaków i zastosowań / warsztaty

We wspólnym ogrodzie „rajskie jabłuszka” wyjątkowo obrodziły. Zapraszamy na warsztaty robienia octu. ...
Kiedy: 24 wrzesień 2025, godz. 18:00
Gdzie: Służewski Dom Kultury w Warszawie
Adres: Bacha J. S. 15, 02-743 Warszawa
Wstęp: wydarzenie darmowe
/
/
/
Żywe octy – różnorodność smaków i zastosowań / warsztaty

Żywe octy – różnorodność smaków i zastosowań / warsztaty

We wspólnym ogrodzie „rajskie jabłuszka” wyjątkowo obrodziły. Zapraszamy na warsztaty robienia octu.

Podczas warsztatów opowiemy o procesie powstawania żywych octów, o ich właściwościach, ciekawych smakach i szerokim zastosowaniu. Żywe octy warto regularnie pić, dodawać do potraw, a także stosować zewnętrznie na skórę czy włosy. Każdy z uczestników/czek, pod okiem ekspertki, wykona zaczyn pod ocet jabłkowy (z naszych lokalnych, dzikich jabłuszek), który zabierze do domu, by dojrzał.

Instruktor Kamila Musiatowicz
Przyrodniczka z wykształcenia i zamiłowania. Współzałożycielka kilkudziesięciu ogrodów społecznościowych, deszczowych, sensorycznych i edukacyjnych. Od ponad 18 lat związana z organizacjami pozarządowymi w kraju i za granicą, w których zaabsorbowana jest rozwijaniem zielonej strony mocy.

Żywe octy – różnorodność smaków i zastosowań / warsztaty

Kiedy: 24 wrzesień 2025, godz. 18:00
Gdzie: Służewski Dom Kultury w Warszawie
Adres: Bacha J. S. 15, 02-743 Warszawa
Wstęp: wydarzenie darmowe
Dodaj do kalendarza
Coś pomineliśmy, masz jakieś sugestie? Skontaktuj sie z nami.

Interesujące wydarzenia

Warte uwagi
Najlepsze w tym tygodniu

Coś pomineliśmy, masz jakieś sugestie?

Czy jesteś właścicielem biznesu?