Dieta dla mózgu – o diecie MIND poprawiającej funkcjonowanie mózgu / warsztaty z cyklu Dieta ważna sprawa
wykład: 11.15 – 12.15;
warsztaty: 12.15 – 13.15
Miejsce wydarzenia – sala plastyczna
Wiek: 18+
Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Chcesz odżywiać się dobrze?
Chcesz prowadzić przyjemny i prozdrowotny styl życia?
Chcesz zadbać o prawidłowe nawyki żywieniowe?
Chcesz nauczyć się jak jeść normalnie bez wyrzeczeń, zakazów i nakazów?
Nie chcesz być na trudnej i męczącej diecie?
Dobre decyzje żywieniowe mogą być naturalne i nie muszą być problemem.
Na warsztatach dietetyczka pokaże, jak świadomie iprawidłowo się odżywiać stosując dietę MIND.
Prowadzenie: Marlena Świderska – dietetyczka i psychodietetyczka.
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
„Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności. Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych”.