Dieta przeciwzapalna – jedzenie jako narzędzie w walce z stanem zapalnym w organizmie / warsztaty z cyklu Dieta ważna sprawa
– Wykład g. 11.15 – 12.15: zapisy dla grup zorganizowanych: warsztaty@sdk.waw.pl
– Warsztaty g. 12.15 – 13.15: ze względu na ograniczoną liczbę miejsc nie prowadzimy zapisów dla grup zorganizowanych
Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
O dietę powinniśmy dbać przez cały czas, ale kiedy otrzymujemy diagnozę choroby autoimmunologicznej, należy szczególnie skupić się na prozdrowotnym odżywianiu. Odpowiednie produkty spożywcze, prawidłowo zbilansowane w codziennym jadłospisie, poprawiają stan zdrowia. Na warsztatach dietetyczka pokaże, które składniki spożywcze pomogą w walce z utrzymującym się stanem zapalnym w organizmie — nie tylko w sposób prozdrowotny, ale i smaczny. Nauczy, jak skomponować plan żywieniowy, by czuć się dobrze i pełnym sił.
Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne. Zapraszamy jednak szczególnie osoby borykające się z chorobami autoimmunologicznymi.
Prowadzenie:
Marlena Świderska – dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
„Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności. Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych”.