Współzałożycielem Tutti Santi jest Valerio Valle, który jest Mistrzem Włoch, Europy i Vice Mistrzem Świata w pizzy klasycznej. Prowadzi we Włoszech własne restauracje, szkołę pizzy, pełni rolę jurora na międzynarodowych zawodach oraz posiada tytuł Ambasciatore del Gusto. Jest to tytuł uznanego promotora włoskiej kuchni na całym świecie. I możemy śmiało...
Casa Italia
Ktoś powiedział nam kiedyś, że jeśli odwiedzimy włoską restaurację i będą w niej klienci z Włoch, to zdecydowanie powinniśmy zostać dłużej. W Casa Italia usiedliśmy i nie mieliśmy ochoty wychodzić…Miejsce prowadzi rodowity Włoch, który od najmłodszych lat podpatrywał kulinarne sekrety swojego dziadka, prowadzącego restaurację we Włoszech. Ta restauracja włoska w...
La Mia Italia
Nie napiszemy tu ani słowa o wnętrzach, muzyce, czy też niezliczonych pozycjach w karcie. „La Mia Italia” to włoska restauracja w Warszawie, w której zjesz tak dobrze, że będziesz miał poczucie, że za sterami kuchni stoi najzdolniejsza, włoska mamma! I w rzeczy samej, tak właśnie jest! Może nie Włoszka, a Polka,...
Dziurka od klucza
Jest dokładnie tak, jak wyobrażasz sobie wypowiadając nazwę tej restauracji. Świat „Dziurki od klucza” jest zaczarowany, począwszy od wystroju po kuchnię. Co więcej ta magia pozostaje niezmienna od lat, pomimo tego, że restauracja zmieniła lokal! Świadczy to tylko o tym, że tworzą ją ludzie z pasją, wiedzą, umiejętnościami i konsekwencją....
The Cool Cat
Na koniec jedna z ciekawszych ofert lunchowych w Warszawie. Podobnie jak kultowe już wśród warszawiaków śniadania w The Cool Cat. Tak i lunche mają ten charakterystyczny, szalony twist z nutą azjatyckich smaków. W każdy poniedziałek restauracja publikuje na swoim profilu FB lunch menu na cały tydzień. Przykładowe menu składa się...
Syty Chmiel
Temu miejscu króluje Pan Tasak, czyli Wit Szychowski. Śmiało możemy napisać, że uprawia on spektakularną akrobatykę kulinarną, której efektem są bezdyskusyjnie perfekcyjnie dania. Kuchnia w Sytym Chmielu bazuje na lokalnych polskich produktach i samodzielnie wytwarzanych składnikach. Nie ma tu żadnych półproduktów, nawet masło robi się jest od podstaw. Lunch w...
Mąka i Woda
To miejsce to klasyk, pewniak znany większości bywalców restauracji warszawskich. Nowoczesny lokal usytuowany jest w podwórku przy ulicy Chmielnej w samym centrum stolicy. Świeżo robione makarony, pizza w stylu neapolitańskim, ekologiczny chleb i wędliny robione na miejscu. Świeże warzywa i owoce od lokalnych producentów to fundamenty menu restauracji Mąka i Woda. Od...
Regina Bar
Do Reginy zazwyczaj trafia się wtedy, kiedy przychodzi ochota na wyborny koktail w miłym towarzystwie. Jednak nie tylko koktajle są tu zachwycające. Atmosfera jest wyjątkowa - świetna muzyka, ciekawy wystrój i przytulne światło. Wszystko to stwarza klimat pulsującej życiem metropolii, wypełnionej kulturą, sztuką i wpływami kuchni z całego świata. Jeśli...
Warszawa Wschodnia
Warszawa Wschodnia, miejsce, które stanie się pierwszą stacją twojej kulinarnej podróży przez kuchnię polską i francuską. Restauracja na warszawsiej Pradze jest lunchowyym klasykiem. Przestronna sala okraszona niesamowitą atmosferą to doskonałe miejsce na biznesowe spotkania czy mniej formalne wyjścia ze znajomymi. Dzięki otwartej kuchni masz możliwość obserwowania profesjonalnych kucharzy przy pracy....