Jeśli zastanawiasz się, gdzie zjeść w Warszawie wzorowe, klasyczne dania kuchni polskiej w rozsądnych cenach, skieruj swoje kroki do Papu. Tradycja, regionalizm i smak to hasła przewodnie tej restauracji. W ciągu kilkunastu lat funkcjonowania na stołecznej scenie gastronomicznej zyskała liczne grono zadowolonych klientów.
Kucharze ściśle przestrzegają sprawdzonych przepisów, żeby potrawy były zawsze tak samo smaczne. Piękna prezentacja talerza dodatkowo pobudza apetyt. W jadłospisie znajdziesz przystawki, takie jak: tatar wołowy z domowymi marynatami i szalotką lub tatar z łososia. Zasmakujesz także carpaccio z polędwicy czy pierogi z cielęciną. Po udanym początku uczty polecamy zamówić gulasz z dzika podany w chlebie. Jak i porządny stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym i rydzami. Dla prawdziwych smakoszy ryb strzałem w dziesiątkę będzie polędwica z dorsza z purée z groszku i sosem beurre blanc lub filet z jesiotra w płatkach migdałów. Nie odmawiaj sobie przyjemności deseru, bo w restauracji Papu możesz liczyć na doskonałą tartę czekoladową, tort bezowy albo puszysty sernik z białą czekoladą. Warto dodać, że lokal, dzięki licznym udogodnieniom dla dzieci zachęca do odwiedzin rodziny w pełnym składzie.