Mała Gruzja to kameralna restauracja w warszawskim Śródmieściu. Fani gruzińskich smaków przyjeżdżają tu ze wszystkich dzielnic miasta. W menu królują klasyczne przystawki – grillowany bakłażan z pastą z orzechów włoskich i granatem, aromatyczne lobio z kolendrą, a także ciepłe dania jak kupati czy pieczarki po gruzińsku. Pierogi chinkali i małe chaczapuri, przygotowane własnoręcznie przez kucharzy, szybko stają się ulubieńcami gości. Potrawy wyraźnie odzwierciedlają serce i ducha kaukaskiego gotowania. Podstawą dań głównych przede wszystkim soczyste grillowane mięsa.
Wnętrze restauracji tworzy niezobowiązującą przyjemną atmosferę. To idealne miejsce na randkę, rodzinne spotkanie lub wyjście ze znajomymi. Z uwagi na ograniczoną liczbę stolików warto wcześniej zrobić rezerwację, bo lokal cieszy się bardzo dużą popularnością. Mała Gruzja umożliwia zamówienia na wynos albo z dostawą przez Uber Eats i Bolta – to wygodne rozwiązanie dla smakoszy, którzy wolą rozkoszować się kuchnią kaukaską w domowym zaciszu. Tutejsza ekipa kuchenna to rodowite Gruzinki! Wyraźnie odczuwa się serce, które wkładają w gotowanie