Restauracja spod szyldu Butchery & Wine może pochwalić się elitarną rekomendacją Michelin w postaci wyróżnienia Bib Gourmand, które wielokrotnie otrzymała. Lokal działa od 2010 roku. Serwowane są tu przede wszystkim dania przygotowane w oparciu o najwyższej jakości mięso, w tym wyśmienity tatar z majonezem lubczykowym. W menu można też znaleźć szeroki wybór steków: Rib Eye, New York, T-bone, Porterhouse, Flat Iron, Rump, Bavette, Chateaubriand oraz polędwice. Firma pozyskuje polskie mięso bezpośrednio od sprawdzonych producentów oraz zaprzyjaźnionych ubojni. Współpracuje też z renomowanymi dostawcami z takich krajów jak Australia, USA, Irlandia, Urugwaj i Wielka Brytania.
Właściciele i kucharze Butchery & Wine mają świadomość, jak wielkie znaczenie mają warunki hodowli i żywienia zwierząt, a także każdy etap, jaki mięso pokonuje zanim trafi do klienta. Od procesu uboju, poprzez warunki transportu, aż po przygotowanie mięsa do sprzedaży – każdy krok podlega ścisłej kontroli. Szczególną uwagę przykłada się tutaj do procesu rozbioru i sezonowania mięsa. Wołowina dojrzewa metodą „na sucho” przez co najmniej 28 dni, w ściśle kontrolowanych warunkach dotyczących temperatury, wilgotności oraz cyrkulacji powietrza.