Efes jest rozpoznawalną marką. Ma swoje korzenie w latach 90.Właściciel (z pochodzenia Jugosłowianin) otworzył pierwszy lokal na warszawskiej Saskiej Kępie. Restauracja przy Francuskiej szybko zdobyła rozgłos, a w rankingu TVN Warszawa została uznana za najlepszy kebab w mieście. Do dziś uchodzi za miejsce kultowe. Nie tylko ze względu na smak mięsa i wypiekanego na miejscu lawaszu, ale też za sprawą klimatu, który ma moc przyciągania ludzi. Goście cenią sobie jedzenie i charakterystyczny wystrój wnętrza, ciepłą atmosferę oraz obsługę, która zna stałych bywalców z imienia. To miejsce, do którego wraca się z sentymentem – i apetytem.
W lokalach Efes kebab kraftowy nie traktuje się jako przekąskę. To pełnoprawne danie, podawane z dbałością o każdy detal. W menu znalazło się miejsce na klasyczne bułki i lawasze z mięsem. Serwuje się też rozbudowane zestawy obiadowe, jak aromatyczny İskender z mięsem baranio-cielęcym czy sułtan kebab inspirowany dawną kuchnią turecką. Popularnością cieszą się także pide, czyli cienkie chrupiące placki wypiekane z serem, mięsem lub warzywami. W menu nie brakuje świeżych sałatek. Wszystko to sprawia, że Efesowi bliżej jest do rodzinnej restauracji z charakterem niż typowego lokalu z fast foodem. Interesuje Cię najlepszy kebab w Warszawie, a zarazem miejsce z tradycją na kulinarnej mapie miasta? To tutaj!