Tutti Santi

Współzałożycielem Tutti Santi jest Valerio Valle, który jest Mistrzem Włoch, Europy i Vice Mistrzem Świata w pizzy klasycznej. Prowadzi we Włoszech własne restauracje, szkołę pizzy, pełni rolę jurora na międzynarodowych zawodach oraz posiada tytuł Ambasciatore del Gusto. Jest to tytuł uznanego promotora włoskiej kuchni na całym świecie. I możemy śmiało...

Casa Italia

Ktoś powiedział nam kiedyś, że jeśli odwiedzimy włoską restaurację i będą w niej klienci z Włoch, to zdecydowanie powinniśmy zostać dłużej. W Casa Italia usiedliśmy i nie mieliśmy ochoty wychodzić…Miejsce prowadzi rodowity Włoch, który od najmłodszych lat podpatrywał kulinarne sekrety swojego dziadka, prowadzącego restaurację we Włoszech. Ta restauracja włoska w...

La Mia Italia

Nie napiszemy tu ani słowa o wnętrzach, muzyce, czy też niezliczonych pozycjach w karcie. „La Mia Italia” to włoska restauracja w Warszawie, w której zjesz tak dobrze, że będziesz miał poczucie, że za sterami kuchni stoi najzdolniejsza, włoska mamma! I w rzeczy samej, tak właśnie jest! Może nie Włoszka, a Polka,...

Keyhole

It is exactly as you imagine when you say the name of this restaurant. The world of the Keyhole is enchanted, from the décor to the cuisine. What's more, this magic has remained the same for years, despite the fact that the restaurant has changed premises! This only proves that it is created by people with passion, knowledge, skill and consistency. Thanks to this, when you order your

The Cool Cat

Na koniec jedna z ciekawszych ofert lunchowych w Warszawie. Podobnie jak kultowe już wśród warszawiaków śniadania w The Cool Cat. Tak i lunche mają ten charakterystyczny, szalony twist z nutą azjatyckich smaków. W każdy poniedziałek restauracja publikuje na swoim profilu FB lunch menu na cały tydzień. Przykładowe menu składa się...

Hops

This place is ruled by Mr Tasak, or Wit Szychowski. We can confidently write that he practices spectacular culinary acrobatics, the result of which are unquestionably perfect dishes. The cuisine at Syty Chmiel is based on local Polish products and self-produced ingredients. There are no semi-finished products here, even the butter is made from scratch.

Flour and Water

To miejsce to klasyk, pewniak znany większości bywalców restauracji warszawskich. Nowoczesny lokal usytuowany jest w podwórku przy ulicy Chmielnej w samym centrum stolicy. Świeżo robione makarony, pizza w stylu neapolitańskim, ekologiczny chleb i wędliny robione na miejscu. Świeże warzywa i owoce od lokalnych producentów to fundamenty menu restauracji Mąka i Woda. Od...

Regina Bar

Do Reginy zazwyczaj trafia się wtedy, kiedy przychodzi ochota na wyborny koktail w miłym towarzystwie. Jednak nie tylko koktajle są tu zachwycające. Atmosfera jest wyjątkowa - świetna muzyka, ciekawy wystrój i przytulne światło. Wszystko to stwarza klimat pulsującej życiem metropolii, wypełnionej kulturą, sztuką i wpływami kuchni z całego świata. Jeśli...

Eastern Warsaw

Warszawa Wschodnia, miejsce, które stanie się pierwszą stacją twojej kulinarnej podróży przez kuchnię polską i francuską. Restauracja na warszawsiej Pradze jest lunchowyym klasykiem. Przestronna sala okraszona niesamowitą atmosferą to doskonałe miejsce na biznesowe spotkania czy mniej formalne wyjścia ze znajomymi. Dzięki otwartej kuchni masz możliwość obserwowania profesjonalnych kucharzy przy pracy....

Noteworthy
This week's best

Have we missed something, do you have any suggestions?

Are you a business owner?