UKIM

UKIM

W sercu warszawskiej Woli, nieopodal Hali Mirowskiej, znajduje się miejsce łączące autentyczne smaki kuchni azjatyckiej z nowoczesnym podejściem do gotowania. Restauracja UKIM powstała z inicjatywy rodziny i przyjaciół, którzy w styczniu 2018 roku postanowili podzielić się kulinarnym dziedzictwem mamy Kim. To właśnie od niej pochodzą receptury serwowanych dań. Sama nazwa lokalu kryje w sobie wyjątkowe znaczenie – „U” w języku wietnamskim oznacza „mama”. Kameralna atmosfera lokalu, oddalona od zgiełku ścisłego centrum, sprzyja spokojnym spotkaniom. Natomiast mural autorstwa Mai Maliszewskiej przedstawiający matkę w otoczeniu roślin i ryb Koi, wprowadza gości w ciepły, rodzinny klimat.

Menu UKIM to przemyślana kompozycja tradycyjnych potraw w nowej świeżej odsłonie. Goście mogą wybierać spośród różnorodnych aromatycznych potraw. Wśród nich są: zupa Pho i udon Thai, klasyczny Pad Thai, dania z woka, mięsa, owoce morza oraz opcje wegetariańskie. Wśród rekomendacji szefa kuchni znajdują się takie propozycje jak grillowany łosoś w sosie sojowym, kalafior tamaryndowy z sezamem czy orzeźwiająca sałatka z kalarepy i orzeszkami ziemnymi. Na deser warto sięgnąć po delikatne mango sticky rice – klasykę, która nigdy nie zawodzi. Codzienny dostęp do świeżych składników i dbałość o każdy detal sprawiają, że UKIM to miejsce wyjątkowe. Chce się do niego wracać na posiłek oraz odrobinę spokoju w środku miasta

In this guide:

No posts found
No posts found

Find out about other places

Free museums in Warsaw
Veggie burgers in Warsaw
The best hotels in Warsaw
Yoga in Warsaw
This shortcode must be used on a guide post.
Noteworthy
This week's best

Have we missed something, do you have any suggestions?

Are you a business owner?