Tradycja Smaku Restauracja
- Last updated: May 20, 2025
Restauracja Tradycja Smaku specjalizuje się w daniach przygotowywanych z lokalnych składników, w dużej mierze pochodzących z własnej ekologicznej farmy. W menu znajdziesz między innymi tatar wołowy z marynowanymi domowymi dodatkami, tradycyjne placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i wędzonym łososiem, grillowany filet z kurczaka zagrodowego na hummusie z suszonymi pomidorami, podany z opiekanymi ziemniakami w ziołach i pomidorkami w miodowym winegrecie. Serwowane są też boeuf bourguignon – francuski gulasz wołowy z pieczarkami i czerwonym winem duszony na ziemniaczanym purée, a także domowy sernik z musem malinowym i szarlotkę z lodami waniliowymi.
Wnętrze restauracji zdobi ceramika z Bolesławca, która dodaje potrawom niepowtarzalnego charakteru. Karta napojów zapewnia szeroki wybór, w tym cieszyńskie piwo z beczki, wyselekcjonowane wina, miody pitne oraz naturalne soki. Restauracja oferuje również menu lunchowe dostępne od wtorku do piątku, a w weekendy serwuje specjalne propozycje kulinarne. W okresie świątecznym Tradycja Smaku przygotowuje catering. Łączy tradycyjne smaki z nowoczesnymi akcentami i oferuje organizację spotkań wigilijnych w klimatycznym wnętrzu. Dodatkowo, goście mogą zakupić ceramikę z Bolesławca, która stanowi doskonałe połączenie tradycji i współczesnego designu. Obiady domowe w Warszawie w duchu premium? To tutaj!