Gruzinka

Gruzinka

Kuchnia gruzińska w Warszawie z poszanowaniem tradycji i nowoczesnym podejściem – to krótka definicja lokalu Gruzinka na Saskiej Kępie. Główną rolę grają tu chinkali: lepione na miejscu, z klasycznym farszem mięsnym lub w roślinnej wersji z grzybami i szpinakiem. Na uwagę zasługują też chaczapuri – adżarskie z jajkiem i masłem lub imeruli w bardziej minimalistycznej odsłonie. Wszystko przygotowywane jest na świeżo i bez kompromisów. Do tego domowe sosy, gruzińskie przyprawy i aromatyczne dodatki, które idealnie dopełniają smak całości. Menu jest krótkie, ale przemyślane, skupione na jakości, nie ilości.

Wnętrze Gruzinki zaprojektowano z myślą o stworzeniu niezobowiązującej atmosfery. Królują tu jasne kolory, naturalne drewno i delikatne światło. W tutejszej przyjaznej atmosferze chce się zostać na dłużej. Choć lokal jest niewielki, cieszy się dużym zainteresowaniem. Często można spotkać stałych bywalców z Saskiej Kępy. Goście wracają nie tylko dla smaku, ale też dla luzu, z jakim serwowane jest tu gruzińskie jedzenie. Gruzinka to miejsce pełne tradycji, domowego klimatu, ale też miejskiego sznytu. Odbywają się tu też warsztaty, między innymi z przyrządzania chaczapuri. W kategorii najlepsze gruzińskie restauracje w Warszawie na Pradze to niekwestionowany top.

In this guide:

No posts found
No posts found

Find out about other places

Free museums in Warsaw
boutique hotels in Warsaw
Swimming pools in Warsaw
Home-made dinners in Warsaw
This shortcode must be used on a guide post.
error: The content is protected by copyright !
Noteworthy
This week's best

Have we missed something, do you have any suggestions?

Are you a business owner?