Choć znajdujący się na lokalnym bazarku punkt Obiady Domowe wydaje się niepozorny, to bez wątpienia miejsce godne odwiedzenia. Ma wielu stałych bywalców, co samo w sobie jest doskonałą rekomendacją. Zjesz tu tradycyjne domowe jedzenie bez dodatku polepszaczy i konserwantów. Określenie “jak u mamy” albo “jak u babci” doskonale pasuje do tutejszej tradycyjnej kuchni polskiej. To jedzenie gotowane z sercem i od serca w oparciu o proste, ale solidnie wypracowane receptury, tradycyjne formy przyrządzania potraw i naturalne składniki, często sezonowe.
Co tutaj zjesz? Sztandarowe pozycje z menu to między innymi różne rodzaje pierogów z okrasą, panierowany schabowy z kapustą na ciepło, grillowana pierś z kurczaka, krokiety z jajkiem i pieczarkami czy szynka w sosie własnym. Dostaniesz tu też dania obiadowe z nutą nowoczesnej interpretacji, jak kotlet schabowy nadziewany serem cammembert. W Obiadach Domowych królują też smakowite zupy – pomidorowa, ogórkowa, klasyczny rosół i inne rodzaje. Wszystkie mają wspólny mianownik – pozwalają na symboliczną podróż w czasie i sentymentalny powrót do czasów dzieciństwa.