W sercu warszawskiej Woli, nieopodal Hali Mirowskiej, znajduje się miejsce łączące autentyczne smaki kuchni azjatyckiej z nowoczesnym podejściem do gotowania. Restauracja UKIM powstała z inicjatywy rodziny i przyjaciół, którzy w styczniu 2018 roku postanowili podzielić się kulinarnym dziedzictwem mamy Kim. To właśnie od niej pochodzą receptury serwowanych dań. Sama nazwa lokalu kryje w sobie wyjątkowe znaczenie – „U” w języku wietnamskim oznacza „mama”. Kameralna atmosfera lokalu, oddalona od zgiełku ścisłego centrum, sprzyja spokojnym spotkaniom. Natomiast mural autorstwa Mai Maliszewskiej przedstawiający matkę w otoczeniu roślin i ryb Koi, wprowadza gości w ciepły, rodzinny klimat.
Menu UKIM to przemyślana kompozycja tradycyjnych potraw w nowej świeżej odsłonie. Goście mogą wybierać spośród różnorodnych aromatycznych potraw. Wśród nich są: zupa Pho i udon Thai, klasyczny Pad Thai, dania z woka, mięsa, owoce morza oraz opcje wegetariańskie. Wśród rekomendacji szefa kuchni znajdują się takie propozycje jak grillowany łosoś w sosie sojowym, kalafior tamaryndowy z sezamem czy orzeźwiająca sałatka z kalarepy i orzeszkami ziemnymi. Na deser warto sięgnąć po delikatne mango sticky rice – klasykę, która nigdy nie zawodzi. Codzienny dostęp do świeżych składników i dbałość o każdy detal sprawiają, że UKIM to miejsce wyjątkowe. Chce się do niego wracać na posiłek oraz odrobinę spokoju w środku miasta