Nagradzana w licznych plebiscytach Willa Biała, zlokalizowana w sercu Starego Mokotowa przy ulicy Ludwika Narbutta. To elegancka restauracja specjalizująca się w kuchni galicyjskiej. Menu odzwierciedla bogactwo smaków regionu, łącząc wpływy austriackie, węgierskie, żydowskie, polskie i ukraińskie. Goście mogą delektować się tradycyjnymi potrawami, takimi jak kaczka, comber jagnięcy czy pierogi z różnorodnymi farszami. Wśród przystawek wyróżnia się tatar z jelenia, przygotowywany z najwyższą starannością, będący wyrazem dbałości o autentyczność i jakość serwowanych dań. W karcie jest również tatar z troci fiordowej, tradycyjny z polędwicy wołowej oraz set z trzech tatarów.
Willa Biała zachwyca nie tylko kuchnią, ale i klimatem. Mieści się w odrestaurowanej willi z 1927 roku, w której udało się połączyć elegancję przedwojennej architektury z nowoczesnym podejściem do gościnności. Wnętrza urządzone są z dbałością o detale. Od jasnych ścian i stylowych lamp, po galerię archiwalnych zdjęć, które opowiadają historię tego miejsca. W sezonie letnim możesz tu spędzić czas w zielonym ogrodzie. W cieniu drzew serwuje się klasyki galicyjskiej kuchni. Przebojem lokalu jest wspomniany tatar, podawany z żółtkiem, marynowanymi grzybami i piklowaną cebulką.